SMISO Uke 35 -Mandag 29.8 til Fredag 2.9.2016

Skriv ut
smiso logo blaa1 398x138

 

 

Nyhetsbrev uke 35

 

 

Aktiviteter

 

Tirsdag 30.8

Felleslunsj m/varmrett: Pizza

Kl. 12.00 - 13.00

pizza 2 250pxHver tirsdag møtes brukere og ansatte til et felles måltid.

For noen er lunsjen et fast møtepunkt for å treffe andre. Andre deltar som trening i å spise sammen, og være en del av en gruppe.

Å være med på felleslunsjen er en fin anledning til å bli bedre kjent med andre brukere og ansatte på SMISO. Målet er at lunsjen skal være en hyggelig og uformell sammenkomst.

Rammene for lunsjen er at ingen har hovedansvar for aktiviteten. Dette er en felles dugnad der alle må ta i et tak for gjennomføring.

Klikk her for å lese mer om felleslunsjen

 

 

Torsdag 1.9

Gruppetilbud musikk

Kl. 17.15 - 20.00

Dette tilbudet har tre ulike grupper. Du kan velge om du vil delta i en eller flere av gruppene.

gitar solskinn1 400pxkl. 17.15 - 18.00 Gruppe - Workshop gitar/bass/sang/piano 
(nybegynnere og viderekommende)

kl. 18.15 - 18.45 Gruppe - Djembetromme lyd og ulyd i allrom
(nybegynnere og viderekommende)

kl.19.00 - 20.00 Gruppe - Bandsamspill på musikkrom
(nybegynnere og viderekommende)

kl.20.00-20.15 Runde med fokus på en selv i gruppene


Musikk kan anvendes som verktøy for blant annet å uttrykke følelser og speile ro, lengsel, vilje, ensomhet og kjærlighet. Musikk kan ha en positiv effekt på mange. Musikkgruppene på SMISO er et tilbud både for deg som aldri har tatt i et instrument før og for deg som allerede har erfaring innen musikkspilling.

 Klikk her for å lese mer om dette

 

Annet

 

Dagssamlinger for menn som har vært utsatt for seksuelle overgrep

Lørdagene 1. oktober og 3. desember 2016

SMI Oslo, SSMM og ADAM inviterer i høst til to dagssamlinger for deg som har vært utsatt for seksuelle overgrep. Samlingene er et initiativ som har blitt til i forlengelsen av de årlige mannshelgene med Mike Lew som vi har arrangert i noen år. Du trenger ikke å ha vært med på mannshelg for å delta på dagssamlingene.

Klikk her for å lese mer om dette (plakat, PDF-format)

 

Bruk av senteret

For å øke fokus på selvhjelp, og se nytten av tilbudene som SMISO Hordaland tilbyr, er det besluttet at alle som bruker senterets ulike aktiviteter og tilbud skal være knyttet opp mot en faglig veileder. Faglig veileder skal minimum ha to oppfølgings samtaler med bruker i løpet av året, hvor man sammen har fokus på selvhjelp og hjelp til selvhjelp - og hvilke tilbud på senteret som er mest nyttig for den enkelte. Samtidig vil bruker ha en fast person å henvende seg til på senteret dersom han eller hun har behov for dette.

Dette vil bli informert mer detaljert om på neste Lederens time (29.09.2016), men siden det allerede er trådt i kraft fant vi det riktig å også informere om det her på nyhetsbrevet.

 

Brukerkonferanse i Langesund

v/SMISO Telemark 24. og 25. oktober

Brukere fra SMISO-sentrene i Norge inviteres til Skjærgården Hotell og badepark for to dagers konferanse for kropp og sjel. Alle deltakerene får enkeltrom med full pensjon og festmiddag.

Hotellet ligger i naturskjønne omgivelser i Langesund. SMISO Hordaland har fått tildelt tre plasser på konferansen. Det vil bli loddtrekning om plassene. Tidligere deltakere på brukerkonferansen vil ikke bli prioritert. SMISO Hordaland vil bestille transport og dekke reiseutgifter for dem som deltar.

Åpent for: Utsatte

Påmeldingsfrist: 15. september

Pris: Ingen egenandel

Klikk her for å lese invitasjon og program for konferansen (PDF)

 

Gruppe - “Det sitter i kroppen”

Oppstart av ny gruppe i september med et kroppsorientert fokus - Interessert?

12 ganger med oppstart i September - varighet 1,5 time.

I juni startet vi opp gruppe med et kroppsorientert fokus. Fra en start på 4 ganger, er det ønsket at gruppen nå utvides til 12 ganger. Vi starter en ny gruppe i august (fulltegnet) og ønsker flere interesserte til den gruppen som vi planlegger å starte i september.

Klikk her for å lese mer om dette (PDF)

 

Parsamtaler

par1 142px

SMISO Hordaland tilbyr ulike typer samtaler for våre brukere, blant annet parsamtaler. Parsamtaler er et viktig tilbud da vi vet at mange brukere som er i parforhold kan oppleve noen ekstra utfordringer.

Lillian holder for tiden på med videreutdanning innen Gottman parterapi, og ønsker i den forbindelse å tilby parsamtaler til brukere ved SMISO Hordaland.

Klikk her for å lese mer om dette (PDF)

 

 

Informasjon til påmeldte til arbeidsgruppen Vandreutstilling

SMISO har besluttet å utsette arbeidet med Vandreutstillingen til over nyttår. I 2017 vil SMISO markere 20 års jubileum og i den forbindelse vil Vandreutstillingen åpnes.

Tider for nye arbeidsmøter vil bli ifebruar/mars.

Vennlig hilsen Trine og Reidun

 

 

 

SMISO footerNyhetsbrev 700px


Du får denne eposten fordi det er registrert i våre systemer at du ønsker å motta nyheter fra oss på epost. Ønsker du ikke å motta disse epostene lenger? Klikk her for å avslutte abonnementet